Volg ons op Twitter:

Kasteel

Kasteelrondleiding
 

Kasteel Twickel is een van de mooiste kastelen van Nederland. Dat geldt niet alleen voor de buitenkant maar zeker ook voor het interieur. Schilderijen, meubels, porselein en boekencollectie zijn van de allerhoogste kwaliteit. Toch is het geen museum maar een bewoond huis.  Dat maakt het ook tot een onvergetelijke ervaring om aan een rondleiding deel te nemen.  Dat kan op een beperkt aantal dagen. De bezoeker krijgt in ruim een uur alle hoogtepunten van het huis te zien: keukens en onderhuis, salons, appartementen, eetzaal met prachtig gedekte tafel, de bibliotheek en de galerijen. Zoals gebruikelijk bij ontvangsten staan overal verse bloemen uit eigen tuin. De rondleidingen, in kleine groepen van maximaal 15 personen, worden gegeven door ervaren, vrijwillige gidsen. In de Oranjerie is een jaarlijks wisselende zomerexpositie en kunt u genieten van een drankje en iets lekkers.

Een rondleiding bestaat uit:

  • Kasteelrondleiding met een deskundige gids
  • Entree tuinen en park incl. zomerexpositie en audiotour
  • € 15,00 per persoon
  • Rondleidingen starten stipt om 10.30, 12.00, 13.30 en 15.00 uur.


Kasteelrondleidingen 2018


In 2018 worden rondleidingen gepland:

  • 13 t/m 23 juni (woensdag - zaterdag)
  • 22 augustus t/m 1 september (woensdag - zaterdag)

 

De kasteelrondleiding duurt ongeveer 70 minuten. U dient zich 5 minuten voor aanvang te melden bij de entree van het kasteel. Houdt u er rekening mee dat het 5 minuten lopen is van de parkeerplaats en de Landgoedwinkel naar het kasteel. U heeft op vertoon van uw entreebewijs de hele dag vrij toegang tot de tuinen en het park. Deze zijn geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De print van de bevestigingsmail geldt als toegangsbewijs.

Kasteel Twickel is geen museum. U bent te gast in een kwetsbaar, bewoond huis. Wij verzoeken u daarom de volgende huisregels in acht te nemen. Bij boeking gaat u akkoord met deze voorwaarden:

- Het kasteel is helaas niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, rolstoelen en rollators. Er zijn geen alternatieven voor de trappen.
- U dient zich te registreren in de vestibule. Er kan legitimatie worden gevraagd.
- Jassen en (hand)tassen blijven achter in de kasteelgarderobe.
- Het is verboden te fotograferen of te filmen.
- Mobiele telefoons dienen uitgeschakeld te worden tijdens de rondleiding.
- Het is strikt verboden voorwerpen aan te raken.
- Naaldhakken zijn niet toegestaan.
- Huisdieren worden in kasteel en tuinen/park niet toegelaten.
- Parkeren kan alleen bij de Landgoedwinkel (betaald: één euro)

Toegangskaarten voor de rondleidingen in 2018 zullen vanaf het voorjaar via deze website te verkrijgen zijn.

Kasteelconcerten


Samen met de Stichting Delden Klassiek worden in maart en september kasteelconcerten georganiseerd. Deze concerten zijn speciaal toegankelijk voor abonnementhouders van Delden Klassiek en voor leden van de Vereniging Vrienden van Twickel. Voor meer informatie en abonnementen zie de website van Delden Klassiek.

De kasteelconcerten vinden plaats op:

  • 20, 21 en 22 maart 2018
  • 25, 26 en 27 september 2018